Historisch overzicht

Neste Oil is een jonge onderneming met een lange geschiedenis en zestig jaar deskundigheid op het gebied van olie. Vandaag de dag combineert Neste Oil met veel succes de uitgebreide ervaring die zij in het verleden heeft opgedaan met de eisen die de 21e eeuw stelt op zakelijk en milieugebied.

De voorganger van Neste Oil, Neste, werd opgericht in 1948 om de olietoevoer naar Finland te verzekeren; zij voerde haar eerste activiteiten uit met een olietanker die dezelfde naam droeg. In 1995 kreeg Neste een notering aan de effectenbeurs van Helsinki, waarna zij in 1997 fuseerde met een Fins energiebedrijf om samen Fortum Corporation te vormen, dat in december 1998 tot de beurs werd toegelaten. Dit samengevoegde olie- en energiebedrijf bleef bestaan tot 2005, toen de oliedivisie zich afsplitste en als zelfstandige onderneming verder ging en Neste Oil haar plaats op de effectenbeurs in Helsinki overnam.

Tegenwoordig is Neste Oil een raffinage- en handelsbedrijf dat hoogwaardige verkeersbrandstoffen produceert. Zij streeft ernaar de grootste leverancier ter wereld te worden van verkeersbrandstoffen met verminderde uitstoot. De onderneming telt circa. 5.000 medewerkers en is actief in 15 landen.

Voor een gedetailleerd overzicht van onze geschiedenis, zie onze geschiedenissite.